‘Ablaz moet recht aanwijzing post rvc behouden’

‘De Algemene Bond van Landsdienaren in dienst van het AZP (Ablaz) moet het recht behouden tot het aanwijzen van een rvc-lid in het ziekenhuis’, zegt Moederbond-topper Murwin Leeflang. ‘Als dit geschil tussen de Centrale van Landsdienarenorganisatie (CLO)  en haar lidbond (Ablaz) niet naar tevredenheid wordt opgelost, zal dit onherroepelijk leiden tot het uittreden van de Ablaz uit de vakcentrale’, zegt de vakbondstopper. ‘De regering dient zich in deze onpartijdig op te stellen, daar het puur om een zaak van de vakbeweging gaat’, vindt Leeflang. De Moederbond-topper roept  de totale vakbeweging op te ageren tegen de houding van de regering en van de vakcentrale CLO in de kwestie.
Leeflang vindt het jammer dat de vakbeweging zit te kibbelen ‘over dit soort zaken’, terwijl belangrijkere issues de werkende klasse rakende blijven liggen. ‘Waarom gaat men niet bij de overheid voor kwesties als minimumloon en het ontbreken van arbeidsbeschermende wetten bij de particuliere sector’, vraagt Leeflang zich af. ‘De bijna moordende brandstofprijzen en de government take die ook de werkende klasse in een wurggreep houden, zijn zaken die dringend vragen om maatregelen, maar delen van de vakbeweging zwijgen daarover.’ De Moederbond-topper hoopt dat vanwege het geschil, vakcentrales in het vervolg rekening zullen houden met de rechten van de individuele vakbonden.
 

error: Kopiëren mag niet!