Suriname en Brazilië verstevigen samenwerkingsverband

Minister Lamuré Latour van Defensie heeft samen met zijn Braziliaanse collega Celso Amorim, die in ons land vertoeft voor een tweedaags bezoek, een persconferentie gehouden. Daarbij was ook aanwezig onze minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin. De Braziliaanse hoge gast werd geassisteerd door enkele functionarissen. Minister Latour was in januari op werkbezoek in Brazilië. Zijn collega uit Brazilië brengt nu een tegenbezoek. Er zijn gesprekken gevoerd en er zijn afspraken gemaakt om de samenwerking tussen beide defensieorganisaties te verruimen. Deze afspraken behelzen de landmacht, de luchtmacht en de zeemacht. Ook is afgesproken dat de twee landen vanwege hun lidmaatschap bij Unasur zullen meewerken aan vrede, veiligheid en onderlinge eenheid.  Beide landen zullen nauw samenwerken aan training van militaire eenheden op vrijwel elk gebied.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: