Poli Johanna Margaretha feestelijk geopend

Na ruim een maand hard te hebben gewerkt, heeft de gemeenschap van Johanna Margaretha het klaargespeeld om de oude poli helemaal in nieuwe staat op te leveren. Gisteren was de opening van het gebouw. Aanwezig waren de districtscommissaris van Commewijne (Ingrid Karta-Bink), directeur Maalti Sardjoe van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD), directeur Lesley Resida van het Bureau voor Openbaar Gezondheidszorg (BOG), de parlementariër Sheilendra Girjasing van Commewijne en de bestuursambtenaren van het ressort Margaretha. Resida vertegenwoordigde de minister van Volksgezondheid, Michael Blokland.
‘Het begon allemaal met een oriëntatiebezoek op Margaretha, waar we samen met de Stichting Belangenbehartiging Margaretha tot de conclusie kwamen dat de renovatie van het oude poligebouw prioriteit nummer 1 was. We hebben het plan besproken met de dc en de directeur van RGD en deze twee dames hebben toen gelijk ingespeeld’, zegt Girjasing. Terwijl de dc via de gemeenschap aan materiaal is gekomen, beloofde de RGD-directeur te zullen zorgen voor de bemanning en apparatuur. ‘In de eerste fase zullen we ervoor zorgen dat elke tweede en vierde donderdag van de maand een arts en een gezondheidswerker op de poli aanwezig zijn om de plaatselijke gemeenschap van dienst te zijn. We werken ernaar toe dat in de tweede fase er elke dag een arts en gezondheidswerkers aanwezig is’, beloofde Sardjoe. Ze deed een beroep op de plaatselijke gemeenschap om zich op te geven voor opleidingen binnen de gezondheidszorg, zodat de poli bemand wordt door de bewoners zelf.
Voor Bink is het een hele speciale en emotionele dag geworden. Na ruim een maand het werk te hebben verzet met de technische dienst van het commissariaat en de gemeenschap van Margaretha en Rust en Werk, was ze opgelucht dat ze eindelijk de nieuwe poli kon overdragen aan RGD. ‘Ik ben blij dat eindelijk na vier jaren de mensen van dit gebied niet naar Ellen en Alkmaar hoeven te gaan voor een arts. Laten we gaan naar een betere welvaart voor ons district. Samen staan we sterk’, zei een verheugde burgermoeder.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!