Ronny Asabina: ‘Linga kan geen kandidatenlijst meer indienen”

‘Ik weet niet waarmee Linga bezig is. Hij kan nu geen kandidatenlijst meer indienen, want de mogelijkheid daartoe bestaat niet meer. Hij is buiten de orde’, zegt BEP-woordvoerder Ronny Asabina aan Dagblad Suriname. Freddy Linga zou een kandidatenlijst willen indienen, namens de ontevreden BEP-kernen van Brokopondo  en Sipaliwini, om mee te doen aan de bestuursverkiezingen van 20 september. Volgens Asabina is Linga nog slechts op papier secretaris van de BEP-woongemeenschap in Brokopondo. ‘We hebben hem een hele poos niet gezien in het BEP-centrum. De laatste keer dat hij op het BEP-hoofdkwartier aanwezig was, was de dag dat ex- minister Linus Diko geroyeerd werd’, zegt Asabina. De BEP-woordvoerder benadrukt dat de periode voor het afgeven van kandidatenlijsten allang is afgesloten. De verkiezingscommissie heeft haar werk al afgerond, terwijl de nominatiecommissie ook haar activiteiten aan het beëindigen is.
‘Linga is duidelijk niet op de hoogte van wat er staat in de statuten en het huishoudelijk reglement van de partij, anders zou hij deze handeling niet plegen. Misschien bedoelen ze dat ze uit de 19 kandidaat-bestuursleden, mensen zullen interesseren om mee te dingen naar het voorzitterschap van de partij. Dan is er geen vuiltje aan de lucht.’ Asabina meent dat ‘de opponenten’ deze manoeuvre maken om de publieke opinie rond de bestuursverkiezing te beïnvloeden. De BEP-woordvoerder vindt  het frappant dat Linga en de rest van de opposanten niet weten dat er al voorverkiezingen hebben plaatsgevonden in alle regio’s waar de BEP kernen heeft , zo ook in Brokopondo en Sipaliwini. Linga had toen de gelegenheid moeten aangrijpen om zijn favorieten voor te dragen om gekozen te worden als kandidaat-bestuurslid.

error: Kopiëren mag niet!