Bestuursambtenaren ronden training Rode Kruis succesvol af

Dertien bestuursambtenaren van commissariaten in de districten Commewijne, Wanica  en Paramaribo ontvingen gisteren hun certificaat voor afronding van de ‘Vulnerability and Capacity Assessment’ (VCA)-training. Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) verzorgde de vierdaagse training.  Mevrouw Roline Samsoedien, deken van de districtscommissarissen, was bijzonder ingenomen met de actieve participatie van de bestuursambtenaren. Zij drukte de cursisten op het hart om het geleerde te delen  op de werkvloer en ook toe te passen, daar de kennis aansluit bij het beleid van de overheid  op het gebied van nationale veiligheid. Het SRK gaf deze training met het doel tools aan te reiken aan medewerkers van de overheid om zoveel mogelijk gevaren, die voor ernstige gevolgen kunnen zorgen bij rampen en andere calamiteiten in gemeenschappen, op te sporen en te verminderen. De training sluit aan op het werkgebied van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, waartoe de ambtenaren behoren. Met de kennisoverdracht hoopt het SRK voldoende handvaten verstrekt te hebben aan de medewerkers van dit ministerie om dit proces te continueren. De training bestond uit een theoretisch en een praktisch deel.
“Wij verwachten nu van de getrainde mensen dat zij samen met de mensen van hun ressorten zullen nagaan welke de risico’s in hun eigen leefgemeenschappen zijn”, zei Humphrey Blinker, VCA-trainer en Echo 8 Project-coördinator op het Disaster Risk Reduction Programma van het SRK. “Het SRK zal zorgen voor de verdere begeleiding van de bestuursambtenaren bij de toepassing van de kennis”, aldus Elinor King, coördinator disaster management.
De training is deel van het Disaster Risk Reduction Programma van het SRK dat mensen leert hoe zich voor te bereiden op rampen alsook  hoe  te handelen bij rampensituaties. Het programma wordt voor de derde maal gefinancierd door de Europese Commissie voor Humanitaire Hulp en Burgerbescherming (Echo) en simultaan uitgevoerd in 12 andere landen in de Caribische regio.

error: Kopiëren mag niet!