Ablaz kiest Haverkamp in rvc AZP

Het bestuur van de Algemene Bond van Landsdienaren bij het AZP (Ablaz) heeft bepaald dat Roy Haverkamp het bondspersoneel vertegenwoordigt in de raad van commissarissen (rvc) van het ziekenhuis. Waarnemend Ablaz-voorzitter Maurits Blackson zegt dat de keuze gevallen is op Haverkamp vanwege zijn ervaring met de vakbond in het AZP. De CLO-leiding is niet gelukkig met de keuze van het Ablaz-bestuur. De Ablaz is lidbond van de CLO. Blackson zegt dat Haverkamp gedurende tien jaar gezeten heeft in het Ablaz-bestuur en het klappen van de zweep bij deze instelling kent. Met zijn ervaring moet hij in staat zijn de zaken van het personeel goed te bepleiten. Zo een voordracht heeft niets te maken met het feit dat hij voorzitter is van de FAL.
“Wij hebben hem voorgedragen als persoon. In de afgelopen twee bestuursperioden hadden wij iemand voorgedragen die afkomstig was uit CLO-gelederen. Ablaz is een rechtspersoon en er is ooit overeenstemming bereikt dat het bondsbestuur mag bepalen wie het personeel vertegenwoordigt in de rvc. Toevallig is het deze keer iemand die niet uit de CLO voortkomt.” Blackson zegt dat het bestuur zal vasthouden aan de voordracht van Haverkamp. Hij vindt het jammer dat de zaak zo een wending heeft genomen. De voordracht van Haverkamp was reeds goed bevonden door minister Michel Blokland van Volksgezondheid, maar de finale goedkeuring stuitte in de raad van ministers.

error: Kopiëren mag niet!