U-20 Natio uitgenodigd voor internationaal toernooi op Curacao SVB zoekt fondsen voor deelname

De nationale U-20 selectie van Suriname is uitgenodigd voor een groots internationaal voetbaltoernooi op Curacao. Dit vierhoekstoernooi zal van 7 tot en met 11 oktober gehouden worden met gastland Curacao, Suriname, Panama en Venezuela. De U-20 selectie van Curacao heeft zich evenals Suriname geplaatst voor de volgende ronde van het WK-kwalificatietoernooi in de CFU-zone. Dit toernooi dient dan als voorbereiding voor de volgende kwalificatieronde, welke van 3 tot en met 11 november op Jamaica gehouden zal worden.
SVB-penningmeester Waldo Gobardhan bevestigt de uitnodiging van de Curacaose Voetbalbond. ‘Dit toernooi past heel goed in de voorbereidingen naar het kwalificatietoernooi op Jamaica. Maar er is een probleem en dat is dat we niet voldoende fondsen hebben om de selectie af te vaardigen naar dit vierhoekstoernooi op Curacao’, zegt Gobardhan. ‘We hebben brieven gestuurd naar een aantal grote bedrijven in Suriname en wachten op response. Ik hoop dat de sponsors positief zullen reageren’, zegt hij.
De U-20 Natio plaatste zich na een sterke eerste ronde in het kwalificatietoernooi gespeeld op St. Vincent & The Grenadines als poulewinnaar voor de tweede ronde. Daarbij werd ook de eeuwige rivaal Trinidad & Tobago na 27 jaar verslagen. In de tweede ronde zit Suriname in een poule met Jamaica, Cuba en Antigua & Barbuda. In de andere poule zitten Haïti, Curacao, Trinidad & Tobago en Puerto Rico. Uit deze poules plaatsen zich 5 ploegen (nummers 1 en 2 uit elk poule en de beste nummer 3) voor de Concacaf-eindronde, welke volgend jaar in Mexico gehouden zal worden.

error: Kopiëren mag niet!