Suriname zakt verder weg op Fifa-ranking

De nationale selectie van Suriname is verder weggezakt op de Fifa-worldranking. Natio is 3 plaatsen gedropt; van 135 naar 138. Het niet meedoen aan de bij de Fifa geregistreerde internationale wedstrijden eist zijn tol. Het eerste officiële toernooi waaraan Suriname dit jaar zal meedoen, is de voorronde van de Caribbean Cup, welke nu op Martinique gehouden wordt. Maar echt veel punten zal dit toernooi Suriname niet opleveren vanwege de uiterst zwakke tegenstanders in deze poule als Montserrat en British Virgin Islands. Ze behoren tot de slechtste voetballlanden in de wereld en spelen tegen hen levert niet veel punten op. De sterkste tegenstander in deze groep, thuisland Martinique, is geen Fifa-lidland, dus dat brengt ook geen punten op. De beste ranking die Suriname ooit gehaald heeft, was in juni 2008. Toen steeg Natio maar liefst 58 plaatsen op de ranglijst, van de 145ste plaats naar de 87ste plaats. De eerste en enige keer dat we de top 100 waren binnengesluisd. De stijging kwam door de goede resultaten in WK- kwalificatieverband toen, onder leiding van bondscoach Kenneth Jaliens.
Ondanks dat Guyana in de een voor de laatste ronde van de WK 2014 kwalificatie Concacafzone heeft gehaald, is het 13 plaatsen gedaald op de Fifa-ranking. De neerwaartse trend komt doordat Guyana momenteel in een poule zit met landen als Mexico, Costa Rica en El Salvador. Tegen Mexico en Costa Rica heeft het verloren. Ook een oefenmatch tegen Bolivia werd met 2-0 verloren. Hierdoor heeft het geen punten kunnen opbrengen. Guyana speelt vrijdag zijn volgende WK-kwalificatiewedstrijd tegen El Salvador uit en daarna op dinsdag thuis tegen dezelfde tegenstander.
De lijstaanvoerder is nog altijd Spanje, tweevoudig Europees kampioen en wereldkampioen achter elkaar. Op de tweede plaats staat Duitsland, derde is Engeland. Portugal staat vierde, terwijl Uruguay en Italië respectievelijk 5de en 6de staan. Argentinie volgt op de 7de plaats en Nederland staat 8ste. Brazilië is een plaats gestegen en staat nu op de 12de plaats. Nummer 9, 10 en 11 zijn de landen Kroatië, Denemarken en Griekenland.

error: Kopiëren mag niet!