Rijbewijs worden ingevorderd bij te hoge snelheid

Van bestuurders die de aangeduide maximale snelheid op een buitensporige wijze overschrijden, worden de rijbewijzen onmiddellijk ingevorderd. Politie-inspecteur Humphrey Naarden zegt dat deze overtredingen bij wet geregeld zijn. Het is relatief nieuw, maar al een tijdje bekend. Van iemand die bijvoorbeeld met meer dan 50 km/u de maximale snelheid overschrijdt en wordt betrapt door de politie, wordt het rijbewijs onherroepelijk ingetrokken. Langs bijna alle hoofdwegen zijn er verkeersborden geplaatst waarop de maximale snelheid staat aangeduid. Op de meeste binnenwegen van Suriname geldt een maximale snelheid tot 40 km/u . Het ingevorderde rijbewijs wordt door de politie opgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM).  Zaken worden daar verder afgehandeld. Het gebeurt niet al te vaak dat het rijbewijs lang wordt achtergehouden. Dat gebeurt alleen wanneer bestuurders onder invloed van alcohol verkeren en betrokken raken bij een aanrijding met dodelijke afloop. Een rijbewijs is tien jaren geldig.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!