Limesgracht getroffen door muskietenplaag

Er heerst momenteel een muskietenplaag in de omgeving van Limesgracht, voornamelijk in het PWO-centrum.  De mensen die in de morgenuren in het centrum moeten zijn voor het verrichten van werkzaamheden of iets anders, kunnen niet rustig zitten. Volgens Andre Koornaar,  PWO- voorzitter, is de situatie voor de werkers onhoudbaar. ‘De mensen zijn constant bezig muskieten te verjagen. Muskietentabletten en insecticide bieden geen soelaas.’
Koornaar zag geen ander optie dan het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) te vragen om het gebied te bespuiten. Deze dienst adviseerde de PWO-voorzitter  om liever een insectenverdelgingsbedrijf te bellen. Koornaar was volledig verrast door deze reactie. Het antwoord heeft bij hem het gevoel gewekt alsof het BOG het niet zo nauw neemt met de gezondheid van de gemeenschap. De PWO-voorzitter zegt dat de situatie schrijnend is, vanwege het feit dat het bekend is dat muskieten allerlei ziektes overbrengen. Hij had steeds gedacht dat het in zulke gevallen de taak is van de overheid om ervoor te zorgen dat de muskietenplaag wordt aangepakt door het BOG.
De directeur van het BOG is in het buitenland en kon niet bereikt worden voor commentaar. Onderdirecteur Wim Bakker om een reactie gevraagd, zegt niet op de hoogte te zijn van de klacht. Feit is wel dat er nu al langer dan een jaar gewerkt wordt aan rehabilitatie van de Limesgracht. ‘Aan dat werk komt er maar geen einde. Het is dan ook te begrijpen dat daardoor de muskieten vrij spel hebben.’

error: Kopiëren mag niet!