Zwaar gewapende Brazilianen beroven eigen landgenoten

In het Nassaugebied heeft een Braziliaanse roversbende een overval gepleegd op een goudmijn van hun eigen landgenoten. Zeven Braziliaanse mannen, gewapend met vijf M15 automatische wapens, 2 meerschoten jachtgeweren, twee vuistvuurwapens caliber 49 en een 9 mm pistool, vielen een kamp omstreeks 13.00 uur binnen. Ze waren allemaal gemaskerd en hadden kogelwerende vesten aan. Ze hebben 12 arbeiders, allen Brazilianen, tot slachtoffer gemaakt. De arbeiders werden gedwongen om naar de sluisbox te gaan om het goud te oogsten. Na bijkans 5 uren werd het goud ontdaan van kwik en vuil en de ‘oogst’ bedroeg 700 gram. Daarnaast hebben de slachtoffers al hun verdiend goud en bezittingen (mobiele telefoons, apparaten enz.) moeten afstaan. Een van de daders  loopt gebogen en heeft een litteken op het linker onderbeen en een kruisteken aan zijn rechter onderoog.

error: Kopiëren mag niet!