Milieu-inspectie sluit recreatieoord voor publiek

De controle van recreatieoorden in Para is opgevoerd. De bestuursdienst heeft samen met de Milieu-inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), de politie en brandweer van Para een bezoek gebracht aan de recreatieoorden. Bij deze actie werd een recreatieoord ontruimd en gesloten voor het publiek.
Bij controle van recreatieoorden moest de Milieu-inspectie overgaan tot het ontruimen en afsluiten van ‘Jugle Camp’. Gebleken is dat de overtollige troep uit een septic tank gepompt wordt met een dompelpomp en terechtkomt in het grondwater. Deze ontoelaatbare situatie is volgens districtssecretaris, Stuart Lemmert,  al eerder onder de aandacht gebracht van de beheerder, maar die heeft er niets aan gedaan. ‘Het publiek maakte nietsvermoedend gebruik van de badplaats.’ Aan hen werd gevraagd het water uit te komen en het oord te verlaten. Zij werkten allemaal mee en vertrokken onmiddellijk. Jungle Camp blijft voorlopig gesloten voor het publiek.
Het aantal dagbezoekers aan de oorden in Para loopt in de tienduizenden per weekend. In de periode van de grote vakantie ontwikkelen mensen recreatieoorden of badplaatsen langs de kreken van Para voor het ontvangen van recreanten. Exploitanten van recreatieoorden dienen toestemming te hebben van de districtscommissaris voor een recreatieoord. De modeltoestemming is verstrekt aan de houders, omdat exploitatie van recreatieoorden niet vergunningplichtig gesteld is, zegt Lemmert. ‘Met het verlenen van toestemming zal er controle zijn op de veiligheid van de bezoeker en ordening van de oorden. In de toestemming zijn er richtlijnen opgenomen ter exploitatie van de oorden’, zegt Lemmert.
‘Bij controle wordt er ook gelet op de sanitaire voorziening, vuilverwerking en de aanwezigheid van life guards. Per eind oktober moeten alle oorden over een toestemming van het commissariaat beschikken. Er zal onmiddellijk opgetreden worden tegen diegene die zich niet houdt aan de toestemmingsvoorwaarden’, aldus Lemmert.

error: Kopiëren mag niet!