Vissers vangen lijk en laten dit wegdrijven

Zaterdagavond hebben enkele vissers in Nickerie op de Corantijnrivier wel een heel lugubere vangst gehad in hun visnet. Het ging om het levenloze lichaam van een burger dat in verre staat van ontbinding verkeerde. De vissers die danig schrokken, lieten het lijk wegdrijven. ‘Den mang taigie dat a beng tingi gevaarlijk’, zei een visser aan Dagblad Suriname. Deze visser was er niet bij, maar deed later wel aangifte bij de politie. ‘Me ne begrijp den mang. Den frede skotoe so’, zei hij op geërgerde toon. Volgens hem moesten de mannen de politie ervan op de hoogte stellen. Dat is echter niet gebeurd. De volgende morgen vertelden ze het nieuws aan de andere vissers. Zo kwam hij dat te weten.
Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop bevestigt het voorval tegenover Dagblad Suriname. De politie is al bezig de vissers te horen voor het verkrijgen van nadere informatie. Ook moeten zij aangeven waar ze het lijk precies hebben aangetroffen. Inmiddels is de politie al bezig met het onderzoek. Benschop legt hier ook de nadruk op dat er rekening mee gehouden moet worden dat het lijk dichtbij de monding van de Atlantische Oceaan is ontdekt. De afgelopen periode is er geen aangifte van vermissing gedaan. Er staan ook geen vermiste personen op de lijst van de politie in Nickerie. De politie zal natrekken of er aangifte van vermissing is gedaan in de districten Saramacca en Coronie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!