Vakantieboodschap politie: ‘Wees geen alcomobilist’

Inspecteur Humphrey Naarden wenst de samenleving een fijne vakantie toe. Hij vraagt met nadruk te letten op de snelheid als men naar vakantieoorden trek. Mensen nemen heel vaak ook dranken mee naar de oorden, klaarblijkelijk om de sfeer te verhogen. Indien men van te voren weet dat er alcohol genuttigd zal worden, dient men ervoor te zorgen dat er iemand is die nuchter achter het stuur plaats kan nemen bij terugkeer. Indien men niet in staat is om op verantwoorde wijze een voertuig te besturen, dan moet men zich liever laten rijden. Naarden zegt dat het beste is dat bestuurders alcoholvrij blijven. ‘Indien de politie u als chauffeur betrapt in een beschonken toestand en u op dat moment niemand in de naaste omgeving hebt om het voertuig verder te besturen, word je in de gelegenheid gesteld om iemand te bellen die moet komen om het voertuig verder naar de bestemming te rijden. De politie gaat u in geen geval zelf vervoeren; dat is immers niet zijn werk. Het gebeurt wel eens dat een groep op grond van deze overtreding strandt.’
In de kreken van Suriname stroomt er donker water. Het advies van de inspecteur is dan ook om niet te springen of duiken in het water. Afgelopen zondag heeft als gevolg hiervan iemand zware lichamelijke letsels opgelopen. ‘Geniet dus op een gepaste manier in het water en voorkom daardoor ongelukken die je vakantie kunnen verpesten. Een goed advies is ook dat men niet gelijk na het eten in het water gaat. Je voorkomt hierdoor dat je krampen krijgt en in het water kan dat leiden tot ongelukken. Naarden wijst er ook op dat men het liefst naar een vakantieoord gaat, waar zaken goed georganiseerd zijn en er ook getrainde life guards en EHBO-ers aanwezig zijn. Indien er zich onverhoopt toch een ongeluk mocht voordoen, moet er tijdig vakkundige hulp geboden worden; dat kan in vele gevallen mensenlevens redden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!