Occupanten terroriseren Rahemalbuiten

Buurtbewoners van Rahemalbuiten melden Dagblad Suriname dat ze geterroriseerd worden door occupanten. Volgens hen is het occupatieprobleem in dit gebied nog steeds niet opgelost. Er zou een groep nieuwe occupanten bezig zijn percelen te kapen. Volgens enkele buurtbewoners wordt de nieuwe groep occupanten opgehitst om de percelen te occuperen. Er worden bouwsels van zinkplaten gemaakt, zogenaamd ‘huisjes’, waardoor de politie meent niet meer te kunnen optreden tegen de personen. ‘Deze slinkse manier van hardnekkige occupatie is door enkele politici bijgebracht aan de occupanten’, zegt een buurtbewoner. De bouwsels zouden dienen om het optreden van de politie te beknotten.
De nieuwe groep occupanten zou volgens informatie bezig zijn de buurt te terroriseren. ‘Wanneer we bellen naar de politie, wordt ons gezegd dat er geen vervoer aanwezig is om onze klacht te behandelen. Er wordt gezegd dat ze maar één auto ter beschikking hebben, maar dat is allemaal onzin. De politie wil gewoon niet optreden tegen deze mensen’, zegt een mevrouw geïrriteerd.
Buurtbewoners hebben bij het DNA-lid Sheilendra Girjasing hun klacht gedeponeerd. Ze willen dat de minister van Justitie en Politie optreedt tegen de mensen die de buurt terroriseren. Girjasing zegt dat de voorzitter van de DNA, Jennifer Simons, heel fel gekant is tegen occupatie en er alles aan doet om dit probleem te verhelpen. Hij vindt het jammer dat het probleem zich maar steeds blijft herhalen. Volgens de volksvertegenwoordiger van Commewijne is het occupatievraagstuk begonnen onder de regering Wijdenbosch. ‘En opeenvolgende regeringen hebben gefaald om hiertegen wat te doen’.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!