Rosebel sponsort Adek Euro 2 miljoen voor opzetten mining masterprogramma

Op zaterdag 1 september ondertekenden Rosebel Gold Mines (IAMGOLD/ Rosebel) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) de sponsoringsovereenkomst voor het opzetten en uitvoeren van het mastersprogramma in Mineral Geosciences. Een mastersopleiding in MineralGeosciences was jaren bij de universiteit in de planning. Na ruim een jaar van intensieve voorbereiding o.l.v. Sharmila Jadnanansing van Rosebel en Theo Wong van AdeKUS, is het nu zover dat de opleiding in oktober 2012 van start kan gaan.
De opleiding heeft als doelgroep studenten met een Bachelor of Science graad in geologie of andere richtingen in de mijnbouw. Rosebel heeft de toezegging gedaan om de mastersopleiding te ondersteunen middels het beschikbaar stellen van financiële middelen, wetenschappelijk kader en stageplaatsen. ‘Met deze opleiding verwachten wij in 2014 circa 20 afgestudeerde geologen, met kennis over minerale exploratie in het algemeen en kennis over de landen in de ‘GuianaShield’ in het bijzonder. Hiermee wordt voorzien in een behoefte aan gespecialiseerd en gekwalificeerd kader, watbelangrijk is voor de verdere ontwikkeling van de minerale natuurlijke hulpbronnen die Suriname rijk is’, zegt Staatsolie in een persbericht.
Corporate Social Responsibility is stevig verankerd in de IAMGOLD organisatie wereldwijd, zo ook bij Rosebel. Een van de permanente aandachtsgebieden is onderwijs waarbij binnen het bedrijf de persoonlijke en professionele ontwikkeling van werknemers centraal staat. Maar IAMGOLD/Rosebelinvesteert ook specifiek in de onderwijsinfrastructuur in Brokopondo en ondersteunt scholieren met doorlopende beurzen en schoolbenodigdheden. Met het beschikbaar stellen van 2 miljoen Euro voor ontwikkeling van talent op wetenschappelijk niveau geeft IAMGOLD/Rosebel verdere invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid in Suriname. Immers, de mijnbouw geologen zullen niet alleen voor Rosebel een belangrijke aanwinst zijn, maar vooral voor de totale Surinaamse mijnbouwsector, kennisinstitutenende overheid.

error: Kopiëren mag niet!