‘Wan bromki fu Gado’ geselecteerd voor Nederlands Film Festival

De korte documentaire Wan bromki fu Gado is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival Online Competitie (NFF Online Competitie). De NFF online competitie beleeft dit jaar haar zevende editie en roept filmmakers op om hun korte films van maximaal vijf minuten in te sturen. 196 films werden ingezonden, 91 van hen bereikten de selectie. Quincy Lisse, Sabrina Sugiarto en Annegriet Wijchers staken – na met veel plezier samengewerkt te hebben bij het 10 Minuten Jeugdjournaal – de hoofden bijeen om een korte film te maken over de charme van een aantal Surinaamse mannen en hun persoonlijke kijk op de vrouw. Omdat Annegriet Wijchers Nederlands is, dienden ze de short doc in voor eerdergenoemde Nederlandse competitie. Toch wil ze duidelijk maken dat het niet een louter Nederlands product is: “Wan bromki fu Gado was nooit in deze hoedanigheid tot stand gekomen zonder de nauwe samenwerking met de getalenteerde cameraman en editor Quincy Lisse. Het is een korte film geworden waarvan we alledrie hopen dat zoveel mogelijk mensen zullen genieten, en Surinamers in het bijzonder.” De jury van de NFF Online competitie beraadt zich de komende weken over een mogelijke winnaar. In de tussentijd kan het publiek van 1 tot en met 30 september ook zijn stem uitbrengen. De korte film met de meeste stemmen wint de NFF Online Competitie Publieksprijs.
Wilt u graag dat Wan bromki fu Gado deze prijs in de wacht sleept? Ga dan naar http://www.youtube.com/user/nff/competitie en vervolgens naar ’VOTE’. Indien u zoekt op
“bromki” zal de korte film in beeld verschijnen. U klikt rechts van de video op het duimpje dat omhoog staat (VOTE UP). Kleurt de duim groen? Dan heeft u uw stem uitgebracht. Op donderdag 27 september worden de genomineerden uit alle categorieën bekendgemaakt. De uitreiking van de juryprijzen en de publieksprijs vindt plaats op woensdag 3 oktober.

error: Kopiëren mag niet!