Guyanezen domineren eerste dag Bigi Bergi Race

Het is de Guyanees Alanzo Greaves (no. 86) gelukt als eerste te eindigen op de bergtop nabij de afslag naar Njung Lombe. Greaves is lid van team Roraima. Zijn landgenoten Michael Nelson en Walther Gr. Stuart respectievelijk team LBFCCI en Cocos met wedstrijdno. 95 en 85 eindigden vlak achter Greaves. Aan de Bigi Bergi tour 2012 doen wielrenners van Suriname, Nederland, Frans Guyana en Curacao. Ook de torenhoge favoriet van dit wielrentoernooi, Marco Pont, heeft zich genesteld in de groep. Pont was vorig jaar winnaar van de wielrenwedstrijden. In gesprek met Dagblad Suriname gaf Pont te kennen dat hij nog moe is van een zwaar toernooi over een afstand van 1200 km. Dit toernooi was gehouden in ons buurland Frans Guyana. De 41-jarige topwilerenner zei dat hij desondanks zijn beste beentjes gaat voortzetten om de tour op zijn naam te schrijven. De derde Bigi bergi tour 2012 is georganiseerd door team Presto in samenwerking met de Surinaamse Wieler Unie (SWU). Enkele top Surinaamse bedrijven (lees n.v.) staan achter deze wedstrijden zoals SLM, Staatsolie, Intramar en Havenbeheer. Vandaag zullen de wedstrijden worden voortgezet te Klaaskreek. De finish is te Atjoni, de meest zuidelijk gelegen plaats in Suriname die aangesloten is op het wegennet.

error: Kopiëren mag niet!