Gevangenisstraf van maximaal twee jaar op vergiftigen dieren

Er staat een gevangenisstraf van maximaal twee jaren of een geldboete van SRD 300 op het vergiftigen van dieren. Dit staat in artikel 414 van het Wetboek van Strafrecht, dat handelt over het opzettelijk doden van dieren, beschadigen en het onbruikbaar maken van dieren, geeft politie-inspecteur Drohpatie Ramkhelawan in gesprek met Dagblad Suriname te kennen. Onlangs is de trouwe makker ‘Bruno’ van oud-directeur Staatsolie Eddy Jharap vergiftigd door boeven. De politie is bezig met het onderzoek. Dit heeft nog niet geresulteerd in aanhoudingen.
Ramkhewalan zegt dat de politie geen statistieken bijhoudt van hoeveel honden er per jaar worden vergiftigd. Dit zal wel bijgehouden worden op ressortniveau wanneer er aangiftes worden gedaan bij de politie. ‘Maar een specifiek centraal punt hebben we niet’, sprak de politiefunctionaris. Ze beaamt dat de afgelopen jaren het vergiftigen van honden een trend is geworden. Dat boeven genadeloos overgaan tot het vergiftigen van huisdieren wordt door Ramkhelawan bestempeld als heel triest. In dergelijke gevallen is er sprake van gekwalificeerde diefstal en treedt er strafverzwaring op.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!