Dorpsbestuur Washabo wil financiële verantwoording alvorens dorpskapitein wordt beëdigd

De twee dorpsbestuursleden Ruben Mac Intosh en Jules Lingaard van Washabo hebben aan Dagblad Suriname meegedeeld dat de drie gekozen kapiteins,  Rocardo Mac Intosh, Nado Arupa en Carlo Lewis eerst hun projectdossiers en de betreffende overeenkomsten op tafel moeten leggen. Zij willen dat de onduidelijkheden betreffende het Low Income Shelter Progam,  het SZF, Uniqua,  Chicken Farm, de betonfabriek, de bakkerij, de pomtayer-fabriek en  IDC eerst worden besproken. Als bestuurslid hebben zij een aantal keren geprobeerd om de overige heren ertoe te bewegen om de dorpelingen deze punten uit te leggen; maar dat is nog steeds niet gedaan. De leden geven aan dat de drie kapiteins ook geen brieven van dc Lorita Seenanan hebben geaccepteerd. Zij weigerden, omdat zij niet wilden uitleggen hoe deze zaak in elkaar zit.
Washabo en een deel van Apoera waren het ermee eens dat er maar één dorpskapitein werd aangesteld. Maar dat is niet gebeurd. Het is nu al ruim 15 jaren dat er drie kapiteins in functie zijn. De twee bestuursleden willen niet dat deze kapiteins beëdigd worden, totdat zij de financiële verantwoording afleggen. Zolang het onderzoek niet heeft plaatsgevonden, moet er geen beëdiging plaatsvinden. “Wie weet of zij de gemeenschap voor de gek hebben gehouden en meer nog, of zij hebben gefraudeerd”, stelt Lingaard.
Ruben Mac Intosh en Jules Lingaard zijn de regering dankbaar voor de verhoogde AOV en AKB en dat de ouders geen schoolgeld meer hoeven te betalen. Ook verzoeken zij de president om terug te komen op zijn besluit waarbij hij zou hebben gezegd:  “Mi no mag bemoei, dang  mi no bemoei. Mi no pot’ mi futu dja moro en no wang soema no abi fu aksi mi neks”.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!