Brandstofprijzen overschrijden SRD 5

Automobilisten en bromfietsers moeten weer extra diep in de buidel tasten voor een liter brandstof. De SOL-pompstations hebben hun brandstofprijzen vanaf gisteren verhoogd. Een liter ongelode benzine bij de SOL-pompen kost nu SRD 5.02. Voor ongelode benzine met additieven moet SRD 5.08 worden betaald.
Volgens Sirodjenie Jankie, ondervoorzitter Surinaamse Service Stations Exploitanten Bond (SSEB), is de verhoging te wijten aan de situatie in het Midden-Oosten.  Het effect is dat de prijs aan de pompen zullen stijgen. Het brengt een sneeuwbaleffect met zich mee. De prijs van benzine is weer SRD 5 gepasseerd. Jankie zegt dat wij deze hoogte al hebben gehad. Het is zelfs hoger geweest. In maart van dit jaar moest er bij een SOL-pomp SRD 5,11 betaald worden voor unleaded en voor super unleaded een bedrag van SRD 5,17. Diesel bij dit station kost SRD 5,06.
Bij Suritex en bij Roy Boedhoe Enterprises is de prijs nog op SRD 4,99 voor een liter ongelode benzine. Voor benzine met additieven moet SRD 5, 02 cent worden neergeteld. Bij Suritex kost een liter diesel SRD 4,80. Bij SOL is de dieselprijs gesteld op SRD 4,83.
De prijs van Amerikaanse olie daalde met 9% naar 94,66 dollar per vat, terwijl Brentolie met 0,3% steeg tot 112,83 dollar per vat.
Jankie zegt dat het effect van de prijsstijging zal zijn dat er een afname zal zijn bij de pompen. Echter is het zo dat jaarlijks tegen deze tijd van het jaar er minder wordt getankt.

error: Kopiëren mag niet!