Ingrijpende wetsaanpassing overstap digitale tv-beelden

Er moet behoorlijk wat veranderd worden in de huidige telecommunicatiewetgeving, voordat Suriname daadwerkelijk de overstap kan maken van analoge naar digitale televisie. Dit zegt MC- parlementariër Hugo Jabini. Het assembleelid maakt deel uit van de vaste DNA-commissie van TCT (Transport, Communicatie en Toerisme). Hij maakte deel uit van de groep die aanzat bij de presentatie van de Telecommunicatieautoriteit Suriname (TAS) over deze noodzakelijke transformatie. Er is een vervolgonderhoud met de TAS in oktober, omdat de presentatie  zich vanwege het korte tijdsbestek, beperkte tot een algemene presentatie over het werk van de autoriteit en de internationale ontwikkelingen die geleid hebben tot deze technologische verandering.
De afspraak is gemaakt dat de commissieleden bij de volgende ontmoeting met de TAS specifieke vragen zullen stellen over de overstap. Vaststaat dat de transformatie zeer ingrijpend is, zegt het assembleelid. “Niet alleen het wettelijk kader zal afgestemd moeten worden op deze nieuwigheid, maar ook de bevolking zal duidelijk ingelicht moeten worden”, zegt Jabini. De TAS heeft in dit verband bekendgemaakt dat gebruikers een nieuw toestel moeten aanschaffen met een digitale ontvanger. In sommige gevallen kan het oude tv-toestel nog gebruikt worden in combinatie met een set-up box, om de digitale beelden toch te kunnen ontvangen. Jabini zegt bij de volgende ontmoeting concrete informatie te zullen opvragen aan de TAS over alle stappen die genomen moeten worden en de consequenties daarvan voor alle stakeholders in deze branche en de gebruikers van tv-beelden.
 

error: Kopiëren mag niet!