Girjasing in vermissingszaak Funna: ‘Vrouw kan onmogelijk als verdachte aangemerkt worden’

‘De vrouw kan onmogelijk als verdachte aangemerkt worden’, meent oud-politieinspecteur Anand Girjasing over de vermissingszaak van Abdoelmohamed Funna. Hoewel door de familie beweerd wordt dat de vrouw van Funna, met wie hij alleen volgens de Hindoe-ritus is getrouwd, meer weet over zijn mysterieuze verdwijning, vormt dit volgens de gewezen politiefunctionaris in dit stadium nog geen reden om haar als verdachte aan te merken. ‘Dat kan, indien er harde bewijzen daarvoor zijn. En zolang de man niet gevonden wordt, blijft zich een situatie voordoen van gissen.’ Girjasing zegt dat het mogelijk is dat de situatie met de familie geëscaleerd is vanwege het feit dat hij zijn onroerend goed, inclusief het huis, op naam van de vrouw had gezet.
‘Door welke vriend is de man meegenomen en waar is hij naartoe gebracht? Welke vrienden hebben een soortgelijke wagen waarin hij is weggebracht?’ Dit zijn de vragen die volgens Girjasing beantwoord moeten worden. Slechts de beweringen van de familie dat de vrouw meer zou afweten over zijn verdwijning, levert nog geen ernstig bezwaar op om een politioneel onderzoek tegen haar te beginnen. ‘Ze kan totaal niet als verdachte aangemerkt worden. Het is van belang dat er een buurtonderzoek wordt ingesteld om achter het karakter van de man te komen en de aard en achtergrond van de vrienden met wie hij zich bezighield.’
Dagblad Suriname sprak met een jongere broer, de 49-jarige Mohaab Safie Funna. Hij heeft bijkans 6 jaren met Abdoelmohamed gewoond op voornoemd adres, samen met de vrouw en haar vriendin. Ongeveer een jaar geleden werd hij door tussenkomst van de politie eruit gezet. De vrouw van zijn broer beweerde dat hij haar wilde verkrachten. ‘Zij heeft mij weggejaagd. Vanaf die dag ben ik niet meer daar gegaan.’ De jongere broer benadrukt dat de vrouw van zijn broer flink aan de tand gevoeld moet worden. ‘Zij blijft samen met een vriendin van haar in het huis alsof er niets is gebeurd.’
Funna was woonachtig aan de Aryanweg, een zijstraat van de Vredenburg Serie A. Medio mei kwam hij met vakantie naar Suriname, waar hij na twee weken als vermist werd opgegeven. Hij is 55 jaar, terwijl de vrouw 23 jaar oud zou zijn. ‘Mijn broer is lief en houdt ervan om grappen te maken’, beschrijft Mohaab Safie Funna zijn broer.   Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!