19 kandidaten bestuursverkiezingen BEP bekend

De voorverkiezingen van de BEP in de districten zijn al achter de rug. De namen van de 19 kandidaten zijn bekend. ‘Deze 19 personen zullen gaan voor het voorzitterschap. Degene die de meeste kernen achter zich heeft, mag zich de nieuwe voorzitter van de partij noemen’, zegt BEP-woordvoerder Ronny Asabina aan Dagblad Suriname. De kandidaten van Paramaribo die zullen meedingen naar het voorzitterschap zijn Celsius Waterberg (ex-minister Volksgezondheid) en Justine Eduards (directeur Moiwana). De kandidaten van Wanica zijn Paul Misidjan en Paulus Asoitie en van Marowijne Patricia Meulenhof (ex-directeur RO) en Marion Agardin. Van Brokopondo zijn de kandidaten Imro Leidsman en Ronny Asabina en van Sipaliwini onder andere Ronny Pansa. De BEP- parlementariër Asabina benadrukt dat hij geen belangstelling heeft voor het voorzitterschap.
De voorbereiding bevindt zich nu in een fase waarbij alle 19  kandidaten worden gescreend door een 3 leden tellende  nominatiecommissie onder leiding van Erwin Noordzee. Deze commissie onderzoekt de achtergronden van de kandidaten en gaat na of zij passen binnen het voorzittersprofiel van de partij. Er wordt volgens Asabina onder andere gelet op de managementkwaliteiten en contactuele eigenschappen. Ook gaat de commissie na of de kandidaat in staat is de partijconventies en doelen uit te dragen. Na de verkiezing op 29 september zal de nieuwe voorzitter een eerste vergadering uitschrijven waarin de bestuursfuncties verdeeld zullen worden. Inmiddels heeft het aftredend bestuur consensus bereikt voor het uitbreiden van het aantal hoofdbestuursleden van 13 naar 19. Het is de bedoeling dat meerdere ondervoorzitters gekozen mogen worden. De alv moet deze uitbreiding nog sanctioneren. Asabina zegt dat in de eerste week van september de convocaties de deur uit zullen gaan.

error: Kopiëren mag niet!