Waal naar Inter voor US$ 6.000

Hij wilde er in eerste instantie 10 hebben, maar accepteerde ook 6. Giovanni Waal heeft goede zaken voor zichzelf gedaan op financieel gebied in deze transferperiode. De speler van Robinhood heeft met de overstap naar aartsrivaal Inter Moengotapoe een bedrag van US$ 6.000 opgestreken. In eerste instantie eiste hij een bedrag van US$ 10.000, maar met US$ 6.000 kon hij ook leven. Waal blijkt toch een goede zaakwaarnemer van zichzelf te zijn. Aan het begin van de transferperiode bood hij zichzelf aan bij Boma Star. Die veegde echter het eerste aanbod van US$ 6.000 meteen van de tafel. De topscorer van de SVB Hoofdklasse van afgelopen seizoen heeft toch wel een goede deal kunnen sluiten met de ploeg van Ronnie Brunswijk.
In navolging van Stefano ‘Boeroe’ Rijssel is hij het tweede jonge talent dat voor het geld kiest en verkast naar Inter Moengotapoe. Vorig seizoen verruilde Rijssel met veel bombarie SV Leo Victor voor de meervoudig landskampioen uit Moengo. Momenteel zit Rijssel met een profcontract bij W. Connection in Trinidad & Tobago.
Naast Waal heeft Inter Moengotapoe vermoedelijk dit seizoen ook Obrendo Huiswoud ingelijfd. Volgens informatie die Dagblad Suriname bereikt heeft, krijgt Huiswoud een auto voor de overstap die hij zal maken.

error: Kopiëren mag niet!