Minister Adna opent jongerenworkshop “Green Enterprises”

Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken heeft maandag 20 augustus in de vergaderzaal van het CCS het startsein gegeven voor de workshop  “Business lab on Green Enterprise”. De workshop wordt van 20 tot en met 24 augustus gehouden. Ruim 20 jongeren uit stad en district doen hieraan mee. Het doel is om jongeren onder de 28 jaar praktische handvaten aan te reiken om op een milieuvriendelijke manier te ondernemen. Dit programma wordt uitgevoerd door de afdeling Internationale Betrekkingen van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in samenwerking met de YABT en de Women Business Group.
De bewindsman gaf de jongeren aan dat het hem goed stemt dat Suriname wederom een aantal jonge ondernemers rijker zal zijn dankzij de partnerschappen die gesloten zijn tussen het ministerie van Sport en Jeugdzaken, de United Nations Development Program (UNDP), de Young American Business Trust (Yabt) en de Women Business Group Suriname. Hij benadrukte het belang van het ondernemen en de bijdrage die het kan leveren aan de totale economie. Hij drukte de jongeren op het hart dat ondernemen alleen succesvol kan zijn als ze bereid zijn de juiste ondernemersattitude en discipline aan de dag te leggen. Ook het regelmatig innoveren binnen de bedrijfsvoering is van groot belang. Als voorbeeld noemde de minister de toepassingen en mogelijkheden op het gebied van ICT. Tot slot riep de minister de jongeren op om te participeren aan de “Caribbean Innovation Challenge (CIC)”, welke binnen niet al te lange tijd gelanceerd zal worden.
De trainers, Guillermo Levinton en Sharon Gesthalter, experts op het gebied van green enterprise zijn afkomstig van Mount Carmel International Training Center uit Israël. De training wordt in verschillende Caricom-landen gehouden als onderdeel van Youth Entrepreneurship.  Mw. Lilian Wiebers, president van de Women Business Group Suriname, heeft de aanwezigen ook toegesproken. Zij gaf aan dat een lab een kweekvijver is en dat de jongeren gedurende deze week gekweekt zullen worden tot ondernemers. Op donderdag 23 augustus zullen de jongeren hun product presenteren en op vrijdag 24 augustus vindt de certificaatuitreiking plaats in de zaal van CCS om 17.00 uur, waarbij ook de ambassadeur van Israël aanwezig zal zijn.
 

error: Kopiëren mag niet!