Geen sterke vertegenwoordiging Suriname op NAM-summit

Michel Kerpens zal Suriname vertegenwoordigen op de NAM-summit, welke gehouden zal worden in Iran. Niet de president, vicepresident of een minister, maar een staffuntcionaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken zal Suriname vertegenwoordigen op deze topontmoeting van de zogenaamde niet-Westerse landen. Suriname heeft onlangs een aantal samenwerkingsverbanden gesloten met Iran, waaronder op landbouwgebied. Verwacht werd dat Suriname tenminste op ministers-niveau een vertegenwoordiging zou sturen. Maar niet alleen Suriname heeft geen topdelegatie gestuurd; ook buurland Guyana is niet vertegenwoordigd door hoogwaardigheidsbekleders. Namens Guyana gaat de diplomaat Narine Nawblatt naar Iran.
Op de NAM-meeting zullen landen als Palestina, Syrie en Iran hoog op de agenda staan. Zowel Suriname als Guyana erkennen Palestina als onafhankelijk gebied en beide landen hebben een neutrale opstelling in het Syrie-conflict. Er zullen 50 staatshoofden aanwezig zijn in Teheran volgens de Iraanse autoriteiten. Hiermee willen ze aangeven dat ze niet geïsoleerd zijn in de wereld, zoals USA dat beweert.

error: Kopiëren mag niet!