Verkoopdag Surinaamse kinderboeken bij Stichting Projekten

Op zaterdag 1 september aanstaande organiseert de Stichting Projekten op haar terrein aan de Dokter Sophie Redmondstraat 172 een verkoopdag van Surinaamse kinderboeken die van vanaf het kinderboekenfestival 2000 zijn uitgegeven.  De stichting die zich al jaren inzet om lezen tot een plezierige activiteit voor kinderen te maken, moedigt opvoeders aan om kinderen vaker voor te lezen en om creatieve activiteiten met boeken te ontplooien, zodat kinderen leesplezier ervaren.  Als kinderen van jongs af aan met boeken geconfronteerd worden en van (voor)lezen houden, is de kans groot dat ze later ook zelf een boek pakken om te lezen. Lezen betekent méér weten! Lezen stimuleert de fantasie, de creativiteit, de taal- en denkontwikkeling!  Lezen opent de deur naar ontwikkeling! Met de boekenverkoop hoopt de stichting meer ouders in de gelegenheid te stellen om kinderboeken aan te schaffen, waarmee de kinderen hun vakantietijd kunnen doorbrengen. Tijdens deze verkoopdag worden boeken namelijk met kortingen vanaf 10 tot en met 40% verkocht. Enkele kinderboeken die in de afgelopen jaren door de stichting zijn uitgegeven en met korting verkocht worden, zijn ‘ Het boek van Sam en Kim’ van Cynthia MacLeod, ‘Dyompo’s reis om de wereld’ van Orlando Emauels, ‘Roy kan drijven’ van Henna Goudzand, ‘De grote en de kleine hengelaar’ van Coby Pengel, ‘Boomkikker zingt’ van Carine Fraanje, ‘Ballon Blaas’ van Marilyn Simons, ‘Okorié en Agambé’ van Sherida van Loon,  ‘Awari en de kip’ van Wim Veer, ‘Belevenissen van een muizenfamilie’ van Joyce Pereira, ‘Tjubi u matu! Red ons bos!’ van Eveline Wielzen, de verhalenbundel ‘Lezen verbindt schrijver en kind’ en de ‘Amaisa’-serie.Er zijn kinderboeken voor de allerkleinsten en boeken voor kinderen van de bovenbouw. Ook het handboek ‘Lees je wijs; Hoe bevorderen we leesplezier bij kinderen?’ met creatieve verwerkingsvormen bij Surinaamse kinder- en jeugdliteratuur, samengesteld door Els Moor zal met korting verkocht worden. De kinderboeken kunnen apart worden gekocht, maar er is ook een mogelijkheid om met meer voordeel boekpakketten te kopen. Boekie Woekie zal tijdens de boekverkoop aanwezig zijn en enkele voorleeskampioenen zullen voorlezen.

error: Kopiëren mag niet!