Monumentaal Van Romondt gebouw met de grond gelijk gemaakt

De ruïne van Handelmaatschappij Van Romondt aan de Waterkant is gistermiddag met de grond gelijk gemaakt. Deze actie volgt nadat vrijdagmiddag het gebouw gedeeltelijk instortte. Daarbij is er schade aangericht aan het gebouw van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS). Het SMS -pand heeft schade opgelopen en ook een grote airco is beschadigd.
Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) was gistermiddag ter plekke aanwezig. Het gedeelte van de weg waar het gebouw stond, werd afgesloten om de werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te voeren. Met een graafmachine werd de ruïne neergehaald. De eigenaren van het terrein waarop de ruïne stond, wonen in Nederland. Haast alle planken en pilaren van het gebouw waren verrot. Handelmaatschappij Van Romondt was een monumentaal gebouw en viel onder beschermd erfgoed van Suriname. De ruïne bood echter al jaren huisvesting aan drugsverslaafden en zwervers.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!