De nieuwe combinatie in 2015 (NF+PL +BEP)? (deel 1)

Vaker hoor ik de mensen zeggen dat de Front-partners apart de verkiezingen moeten ingaan. Zij die meer inzicht hebben in de verkiezingsresultaten van de afgelopen vier verkiezingen, gaan deze filosofie nooit  ondersteunen. Elke politieke partij die apart de verkiezingen ingaat, pleegt politieke zelfmoord. Terwijl men een stok in het hoederhok van het Nieuw Front gooit om deze combinatie nog verder uit elkaar te laten vallen, zien wij anderzijds dat de Megacombinatie bezig is nieuwe partners binnen te halen. De Megacombinatie zit in grote politieke problemen. De Hindostaanse kiezers (landelijk ruim 25.000 kiezers) die voor de Megacombinatie gestemd hebben, zijn nauwelijks in beeld bij de regering Bouterse/Ameerali; een onderminister en een minister van onderwijs zijn niet in overeenstemming met de bijdrage die zij geleverd hebben om de Megacombinatie groter en sterker te maken in 2010. Deze 25.000 kiezers verlaten ongemerkt de combinatie die grote verandering (change) zou brengen. De Megacombinatie gaat ook veel Marronkiezers in Paramaribo en Wanica verliezen, want deze kiezers hebben zowel in Paramaribo als in Wanica in 2010 massaal op de Megacombinatie gestemd.
Grote nationale en mondiale veranderingen in de wereld
Grote nationale en mondiale veranderingen staan voor onze deur. Recentelijk las ik dat Singapore een BNP van US$ 52.400 per hoofd van de bevolking heeft. Dit eiland heeft een oppervlakte van 683 km² en telde in 2009 een bevolking van 4.6578.542 zielen. Wij schrikken wanneer wij deze bedragen in de nationale pers lezen. Wij kunnen ook zover komen, maar politici moeten bereid zijn een deel van hun ego vaarwel te zeggen. Politici moeten bereid zijn het verleden te vergeten en de nieuwe uitdaging positief tegemoet te gaan. Wij moeten niet naar korte termijn resultaten streven, maar een beleid ontwikkelen voor de toekomst; voor de toekomst van onze kinderen. Het zou goed zijn dat de nieuwe politieke combinatie die in 2015 het politieke roer van Suriname moet overnemen, zich nu al bundelt. De Surinaamse kiezers moeten niet na 25 mei 2015 voor verrassingen komen te staan. De Megacombinatie (de grootste partner van de huidige coalitie) is niet in staat Suriname tot grotere hoogten te brengen. De andere partners hebben nauwelijks inbreng en mogen een paar ministeries bemannen, maar het beleid wordt op het kabinet van de president gemaakt en niet door de leiders van de huidige coalitie. Wij worden dagelijks overspoeld met Info Act. Men is bezig de Surinamers via alle televisiestations een hersenspoeling te geven. Als ik de reacties op  o.a. facebook lees, kan ik nu al de verzekering geven dat die hele Info Act averechts werkt. De tijd van hersenspoeling geven is allang voorbij en zal in deze moderne communicatieperiode niet meer lukken. Wij kennen nog het bekende Nederlandse gezegde: “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar eens wel”. De bekende politicus Rufus Nooitmeer zei het anders: “Al is de waarheid nog zo traag, de leugen achterhaalt haar niet”.
Het succes van de Megacombinatie
Vaker hoor ik de mensen zeggen dat de NDP een geweldige groei heeft doorgemaakt en daarom is deze partij zo sterk uit de bus gekomen in 2010. In dit artikel ga ik geen cijfers publiceren, maar proberen in grote lijnen zaken op een rijtje te zetten.   Het succes van de Megac Combinatie is niet door de geweldige groei van de NDP, maar het bij elkaar brengen van de DNP-2000, de Palu, de KTPI en Nieuw Suriname in 2010. De NDP had een propagandastrategie ontwikkeld om de heren Brunswijk en Somohardjo flink aan te pakken, waardoor de achterban van de VHP en van de NPS het Nieuw Front moest verlaten. Deze strategie heeft heel goed gewerkt in het voordeel van de NDP. Intussen heeft de BVD zich ook aangediend bij de Megacombinatie. Dit kiesstelsel dwingt politieke partijen om in groter verband de verkiezingen in te gaan. Terwijl “politieke huurlingen” worden ingezet om het Nieuw Front (vooral de VHP) verder uit elkaar te laten vallen, is de Megacombinatie juist bezig met anderen een groter front te vormen in 2015.
De nieuwe combinatie in 2015                                                                                                                                                                                                    Het zou goed zijn dat het Nieuw Front de eenheid verder verstevigt. Het is van eminent belang (niet voor korte termijn) dat het Nieuw Front uitgebreid wordt. De sterkte van het Nieuw-Front is afhankelijk van de sterkte van alle Front-partners. Er is vaker kritiek geweest op de SPA en DA-91. Deze kritiek is vaak niet terecht. Zonder de SPA en DA-91 zou het Nieuw Front in Paramaribo in 2010 zes (6) zetels behalen. De zevende zetel van het NF zou in de boezem van de Megacombinatie belanden. De Megacombinatie zou dan 9 zetels in Paramaribo krijgen. Het wordt de hoogste tijd dat het Nieuw Front weer serieuze gesprekken voert met de leiding van de Pertjajah Luhur om gezamenlijk de verkiezingen in te gaan in 2015. De Volksalliantie behaalde in 2010 landelijk 30.943 stemmen. De BEP moet ook meegenomen worden in de nieuwe combinatie. Wij moeten elke partner met respect behandelen. De Pertjajah Luhur heeft in 2010 niet de juiste en de correcte behandeling gehad van tenminste één Front-partner. De negatieve uitspraken door bepaalde politici hebben bijgedragen dat de Pertjajah Luhur uit het Nieuw Front is gestapt. De MC heeft geprofiteerd van de onderlinge strijd binnen het NF. Wij moeten lering trekken uit de fouten van het verleden. Wij moeten alle krachten bundelen om het politieke getij te keren en leiders in de voorste linie plaatsen die Suriname naar grotere hoogte kunnen brengen. Wij moeten het imago van Suriname herstellen en een president kiezen die alle zeven werelddelen kan bezoeken.
Hardeo Ramadhin

error: Kopiëren mag niet!