Twee verkeersdoden in het weekeinde

De 50 jarige bromfietser Mariman Madja is gisteravond omstreeks tien over tien om het leven gekomen kort na een botsing met een personenauto. Deze botsing vond plaats nabij de kruising van de Kristal- en de Bazaltstraat. Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat zowel de bromfietser als de autobestuurder vanuit de zelfde richting over de Kristalstraat reden. De bromfietser wilde vervolgens rechtsaf de Bazaltstraat inslaan. Daarbij zou hij geen rekening hebben gehouden met het recht doorgaand verkeer dat hem van achteren naderde. In dit geval de autobestuurder. Er is toen een botsing ontstaan tussen de bromfiets en de auto. De bromfietser en zijn bromfiets kwamen vast te zitten aan de voorzijde van de auto waarbij de bromfietser tientallen meters is meegesleurd met het noodlottig gevolg voor hem. De bromfietser is ter plaatse overleden. Het vermoeden bestaat dat de autobestuurder met hoge snelheid moet hebben gereden. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd. Madja is de 49e verkeersdode.
Ciozeno Asongo is gisteravond omstreeks kwart voor twaalf om het leven gekomen toen een auto waarin hij als mede-inzittende zat betrokken raakte bij een botsing op de Kennedyweg. Asongo zat in een voertuig komende vanuit de richting Republiek en gaande in de richting Paramaribo. Ter hoogte van de Coropinabrug kwam het voertuig waarin Asongo zat op de rijhelft van het verkeer komende vanuit de tegenovergestelde richting. Op dat moment kwam een andere personenauto aan. Er ontstond toen een botsing tussen de auto’s. Een andere auto, die ook vanuit de richting van Republiek kwam, raakte ook betrokken bij de botsing. Het resultaat van deze botsing is dat Asongo ter plekke is komen te overlijden en dat drie andere betrokken personen zwaargewond naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Onder de zwaar gewonden zijn de chauffeurs van de eerste botsing en een mede-inzittende. De materiële schade is enorm te noemen. Asongo is de 50e verkeersdode van het jaar.
Daarnaast was er gisteren nog drie aanrijdingen in het district Para waarbij er sprake is van grote materiële schade met relatief lichte verwondingen. Het gaat om auto botsingen te weg naar Republiek voor het politie station Zanderij en de weg naar Matta. Deze botsingen hadden als oorzaak hardrijden.

error: Kopiëren mag niet!