Harish Monorath: ‘Een lachertje waarmee Nasibdar bezig is’

Deze actie van John Nasibdar typeer ik gewoon als een lachertje. Hij organiseert een kleine bijeenkomst en proclameert zich als de nieuwe voorzitter van Nieuw Suriname (NS). Dit zegt NS-parlementariër Harish Monorath aan Dagblad Suriname. Zaterdag organiseerde NS-voorzitter Nasibdar bestuursverkiezingen in het gebouw van de Rosebel Werknemers Organisatie. Daarbij is hij bij acclamatie gekozen als de nieuwe voorzitter.
Monorath zegt dat hiermee het dictatoriaal denken van Nasibdar overduidelijk is geworden. ‘Die man is erop uit om koste wat het kost de twee NS-parlementariërs, Monorath en Premdew Lachman, te royeren uit de partij. Hierna wil hij NS fuseren met de NDP. Dat is zijn doel. Hij is gewoon een NDP’er en iemand van de NDP kan geen NS-voorzitter zijn’, zegt Monorath.
Op de bewuste vergadering van zaterdag was volgens Monorath geen enkel dr- en rr-lid van NS uitgenodigd. ‘Nasibdar kon ook geen leden uitnodigen, want hij weet niet eens wie lid is van de partij’, zegt Monorath. De NS-parlementariër vindt de benoeming van de nieuwe partijsecretaris Ramesh Bajnath in de plaats van Shafiek Jahangier ook onwettig. ‘Om een secretaris te vervangen, moet je een algemene ledenvergadering (alv) bijeenroepen. En dat is nooit gehouden en kan ook niet gehouden worden. We hebben sinds maart een zaak bij de rechter lopen om een alv te organiseren. Nog steeds is er geen uitspraak, dus er kan nog geen alv gehouden worden’, zegt Monorath.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!