Betere schoolresultaten nog geen reden voor hoerastemming

De schoolresultaten vallen mee, maar dat is nog geen reden om in een hoerastemming te zijn. Het belangrijkste is niet alleen het verhoogde overgangs- en slagingspercentage. Het gaat om de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, zegt NDP-assembleelid Amzad Abdoel. Een hoog slagingspercentage alleen is nog lang niet de juiste indicator om het onderwijspeil te meten. Abdoel is van mening dat Minov-minister Shirley Sitaldien de voorgestelde verbeteringen in het nieuwe schooljaar, dat over ruim een maand van start gaat, structureel gaat moeten doorvoeren. Daarom juicht hij het project ‘De nieuwe leerkracht’ ook toe. De curricula en het schoolmilieu zijn zaken die allemaal vernieuwd moeten worden. De parlementariër heeft het volste vertrouwen in de minister. ‘Zij zal er zeker in slagen om de gewenste hervormingen in het onderwijs door te voeren. We hebben haar gehoord in het parlement; zij weet waarover ze praat.’

error: Kopiëren mag niet!