Winst en verlies voor Suriname op Carebaco Games

De Surinaamse Badminton selectie is de eerste speeldag van de Carebaco Games in Santo Domingo met winst en verlies begonnen. De junioren speelden in de ochtend tegen Puerto Rico en in de middag tegen Barbados. Alrick Toney speelde de eerste teamwedstrijd, de jongens enkelpartij tegen Dawry Maldonado. Hij maakte een goede start door de eerste game te winnen met 21-19. De tweede game verliep iets moeilijker en die verloor hij met 10-21. De derde game werd een spannende race, maar Toney verloor die jammer genoeg met 20-22. Suriname stond hierdoor met 1-0 achter. Rugshaar Ishaak en Santusha Ramzan wisten het eerste punt voor Suriname binnen te halen. Zij wonnen hun meisjesdubbelwedstrijd van G.Valentin/S.Caceres met 22-20/21-6. Het tweede punt werd binnen gehaald door Soren Opti en Rugshaar Ishaak in het gemengd dubbelspel tegen G. Valentin/P.Zapata met 21-16/22-20. De junioren verloren uiteindelijk dus met 2-3 van Puerto Rico doordat we ook het meisjes enkel en jongens dubbel verloren. Later op de dag versloegen de Surinaamse junioren wel het team van Barbados ruim met 5-0.
De senioren speelden hun eerste wedstrijd tegen het gastland, de Dominicaanse Republiek. Zij verloren echter met 1-4 van het gastland. In de middaguren wisten zij winst te boeken tegen het senioren team van Barbados. Irfan Djabar versloeg Andre Padmore in het heren enkelspel met 21-14/21-14. Pricille Tjitrodipo had het iets moeilijker tegen de ervaren Shari Watson, zij verloor met 11-21/21-18/13-21. Mitchel Wongsodikromo en Redon Coulor wisten in een easy straight-games match te winnen van Kevin Wood en Dakeil Thorpe met 21-16/21-16. In het damesdubbelspel werd het een thriller drie-games match tussen Pricille Tjitrodipo/Crystal Leefmans en Shari Watson/Sabrina Scott (Barbados), de Surinaamse dames wonnen met 21-23/21-17/21-18. De senioren wonnen dus met 4-1 van Barbados.

error: Kopiëren mag niet!