Suriname wint 18de Goodwill Swimmeet in Guyana

Suriname heeft de 18de Goodwill Swimmeet, afgelopen weekend gehouden in Guyana, gewonnen. Zowel in het puntenklassement als de medaillestand was Suriname beter dan Trinidad & Tobago, Barbados en Guyana. Onze zwemmers pakten 145 medailles, waarvan 66 goud. T&T kwam tot 128 medailles, waarvan slechts 27 goud. Barbados werd derde met 54 medailles (15 goud) en gastland Guyana eindigde met 23 medailles (13 goud). Een uitmuntende prestatie bij Suriname werd geleverd door Yael Touw Ngie Tjouw. Hij deed mee op 13 nummers. Hiervan won hij 11 goud, 1 zilver en op 1 nummer werd hij gediskwalificeerd.
In het puntenklassement was het verschil niet zo groot met T&T. Suriname eindigde als eerste met 1507 punten, Trinidad werd tweede met 1443,5 punten, Barbados derde met 898,5 punten en Guyana vierde met 514 punten. Suriname heeft met 36 zwemmers geparticipeerd, T &T met 40, het maximale aantal, Guyana met 26 zwemmers en Barbados met 31 zwemmers. Er waren ook individuele prijzen voor onze zwemmers, de zogenaamde Individual High Point Trophy. In de klasse jongens 9-10 jaar ging deze prijs naar Yael Touw Ngie Tjouw. De andere winnaars waren Kimberley Gonesh (meisjes 11-12 jaar), Gianni Kemp (jongens 11-12 jaar), Megan de Freitas (meisjes 13-14 jaar), Jair Vreugd (jongens 13-14 jaar) en Quincy Gemerts (jongens 15-17 jaar).
De Goodwill Swimmeet is een jaarlijks terugkerend evenement tussen Suriname, Guyana, Trinidad & Tobago en Barbados. Het evenement wordt bij toerbeurt georganiseerd bij elk van de 4 deelnemers. Het vorig jaar was het op Trinidad & Tobago en dit jaar in Guyana. Volgend jaar is Barbados aan de beurt en Suriname volgt in 2014. Het toernooi is bestemd voor zwemmers die de kwalificatie voor CISC, CCCAN, CARIFTA, CONSANAT en dergelijke niet halen. Zodoende kan de zogenaamde B-zwemselectie ook internationaal haar krachten meten.
De delegatie is op 15 augustus vertrokken naar Nickerie en heeft daar die avond nog getraind in het Nickerie-zwembad. De volgende dag werd doorgereisd naar Georgetown. Het evenement begon op vrijdag 17 augustus en duurde t/m zondag 19 augustus. De Surinaamse ploeg stond onder leiding van Sergine Soetosenojo als bestuurslid van de Surinaamse Zwembond (SZB). Coaches waren Kenneth Mac Donald, Chris van Lierop, Anil Girjasing, Fabianne Nabibaks en Yvonne Liems. Als fysiotherapeut is Dinesh Doerdjan meegereisd en als wedstrijdofficial Glenn Vreeswijk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: