BvL-voorzitter: ‘Onderwijsminister moet ruimte krijgen om beleid uit te voeren’

De minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Shirley Sitaldin, moet de ruimte krijgen om haar beleid uit te voeren. Dat vindt de voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), Wilgo Valies. Dit zegt hij naar aanleiding van de interne problemen tussen het personeel en de minister en haar directeur. Vorige week deed het personeel en staf een verzoek aan de president om de minister en haar directeur te vervangen, omdat het duo zich arrogant zou opstellen en niet goed zou communiceren met hen. Valies zegt dat er overal waar er wordt gewerkt op een gegeven moment spanningen ontstaan, maar dat door middel van communicatie deze spanningsvelden snel tot het verleden moeten behoren. Hij zegt ook dat de BvL altijd goed heeft kunnen communiceren met de minister en dat de minister altijd bereid is geweest om te luisteren naar de problemen van de bond. De BvL-topman vindt wel dat de minister meer met acties moet komen. “Er wordt wel veel gepland en gezegd, maar de acties blijven uit en hieraan moet er verandering komen.”
De parlementariër Sheilendra Girjasing zegt ook dat de minister snel moet kijken waar de schoen wringt. “Als er problemen zijn, moet men dat gauw gaan oplossen en niet boos worden op mensen die de problemen aankaarten. We zien dat de voorzitter van de Task Force, Eddy Jozefzoon, de mensen die de brief hebben ondertekend, betitelt als laf. Dat mag niet. Los het probleem op en laat het onderwijs niet eronder lijden.” De parlementariër vindt dat het onderwijsveld genoeg heeft geleden onder verschillende ministers en dat er hieraan een einde moet komen. “Men moet het ministerie niet gebruiken als een bron om te experimenteren. Dit ministerie is een gevoelig ministerie.” Girjasing zegt dat er hard gewerkt moet worden aan de kwaliteit van het onderwijs en niet aan kat en muis spelletjes.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: