Politie schiet fietsdief neer bij achtervolging

Een rijwiel en kleding dief is vanochtend neer geschoten door een politie ambtenaar en is daarbij om het leven gekomen. De vrouw van de politie ambtenaar werd wakker van een gestommel buiten hun woning. Zij keek naar buiten en zag dat een man met het rijwiel van haar man vandoor ging. Zij maakte de politie ambtenaar wakker en die ging de dief achterna met zijn auto. De achtervolging begon in de Helenastraat tot in de Limesgracht. In de limesgracht loste de politie ambtenaar waarschuwingsschoten af om de dief tot staan te brengen. Toen de dief geen gehoor daaraan gaf schoot de politie ambtenaar gericht op hem. De dief sprong nog over een schutting een pand op en is daar komen te overlijden. Naderhand is gebleken dat hij niet alleen de fiets had gestolen maar ook een aantal kledingstukken, die thuis bij de politieman aan een waslijn te drogen hingen. De kledingstukken zijn in een tas bij het rijwiel aangetroffen. Het lijk van de dief is hangende het onderzoek in beslag genomen. Zijn identiteit is nog niet vast gelegd. De zaak is in onderzoek bij de recherche van het bureau Nieuwe-Haven.

error: Kopiëren mag niet!