Styx en Linco shoppen niet in tussentijdse transferperiode


De ploegen van Styx The Kuldipsingh Group en SCV Linco hebben geen enkele speler aangetrokken tijdens de tussentijdse transferperiode van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Ook is er geen enkele speler vertrokken bij deze twee topclubs. ‘Er was geen animo en ook geen behoefte om de transfermarkt op te gaan’, zegt Styx-coach Maikel ‘Bara’ Peel. “Op dit moment is iedereen binnen de ploeg beschikbaar. Met een beetje meer zelfvertrouwen is de ploeg ready om voor het kampioenschap te gaan strijden’, zegt Peel. Chuck Abas, secretaris van Linco, zegt dat de technische leiding het volle vertrouwen heeft in de huidige spelersgroep. Linco is de titelverdediger in de Hoofdklasse.
Styx heeft de eerste ronde afgesloten als nummer 1 van de competitie met slechts 1 verloren partij. Dat was uitgerekend tegen FC Inter Nacional, die de eerste plaats deelt met Styx, maar een minder gunstig doelsaldo heeft. Peel ziet graag dat zijn verdediging in de tweede ronde het iets beter doet. ‘Ik zeg niet dat de verdediging niet goed is, maar in de eerste ronde zijn er te makkelijk wat doelpunten tegen gekregen. Daaraan gaan we werken’, zegt hij.
Linco heeft de eerste ronde afgesloten als nummer 4 op de ranglijst. ‘Natuurlijk verwacht iedereen een betere positie voor de landskampioen op de ranglijst. Maar tot nu toe ben ik wel tevreden met de prestatie van de ploeg in de eerste ronde’, zegt Abas. Dat Linco nu zover staat, komt door de slechte start van de competitie. Uit de eerste 4 wedstrijden werden er drie verloren. Volgens Abas kwam deze slechte periode door de vele blessures binnen de ploeg en het feit dat er veel nieuwe en jonge jongens waren die het spelsysteem van Linco onder de knie moesten krijgen.
Styx strijd zoals altijd ook dit jaar voor het kampioenschap. ‘Dat we momenteel nummer 1 zijn in de competitie, zegt nog niets. Je moet deze plaats kunnen behouden of ten minste de play-offs halen. Dat wordt ons doel in de tweede ronde’, zegt de zeer ervaren coach. Voor Linco is het halen van de nummer 1-positie op de ranglijst geen prioriteit. ‘We mikken niet meer op de nummer 1-positie. We willen gewoon de play-offs halen en van daaruit onze titel gaan verdedigen’, zegt secretaris Abas.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!