Hoofdklasse naar 16 clubs, Eerste klasse opdoeken

De topsectieclub Leo Victor heeft op een SVB-vergadering dinsdagavond met de Hoofdklasseclubs een voorstel ingediend, waarbij er sprake is van uitbreiding van de Hoofdklasse naar 16 club en het opdoeken van de SVB Eersteklasse. Hoewel uit kringen van Leo Victor en de SVB dit voorstel niet bevestigd wordt, verneemt Dagblad Suriname van zijn bronnen dat dit systeem aan de Hoofdklasseclubs is meegegeven ter bestudering.
Volgens informatie houdt het systeem in dat komend seizoen de Hoofdklasse en Eerste klasse normaal hun competitie afwerken. Aan het eind van de competitie promoveren de top 4 ploegen van de Eerste klasse naar de Hoofdklasse. De nummer 5 en 6 van de Eerste klasse spelen samen met de kampioen en semikampioen van het Lidbondentoernooi een nacompetitie. Hiervan gaan de top 2 ploegen ook naar de Hoofdklasse. Dit brengt met zich mee dat de Hoofdklasse uit 16 ploegen zal bestaan. De rest van de Eerste klasse en de twee ploegen die de nacompetitie niet gehaald hebben, gaan dan terug naar hun lidbond van afkomst. Hiermee bestaat de Eerste klasse niet meer. In het seizoen daarop promoveren dan een nog te bepalen aantal ploegen uit het Lidbondentoernooi rechtstreeks naar de Hoofdklasse.
Errol Veldbloem, voorzitter van de WSO, geconfronteerd met dit model vindt het een heel goed idee. ‘Ik vind dit model heel erg prijzenswaardig. Ik ben sinds 1991 een voorstander van dit systeem. De Eerste klasse trekt dan meer supporters aan dan de Hoofdklasse, maar sommige clubs zitten al jaren in de Eerste klasse zonder enig kans te maken op promotie’, zegt hij. ‘Door de weg van de lidbondenploegen naar de Hoofdklasse korter te maken, zullen nu meer sponsors opstaan om het voetbal te ondersteunen. Ook kunnen we de weg naar professionalisering nu sneller opgaan.’
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: