PL verhelpt schaarste met 60.000 kg aardappelen en uien

Aardappelen en uien zijn wederom volop te verkrijgen bij het partijcentrum van de Pertjajah Luhur. Gisteren werden twee containers met in totaal 60.000 kg aardappel en uien uitgeladen. Vandaag worden de buurtwinkels in de districten bevoorraad, geeft PL-voorzitter Paul Somohardjo te kennen. Een zak aardappelen van 25 kg gaat al voor SRD 38 de deur uit. Er zijn ook kleinere verpakking van 5 kg te verkrijgen. De prijs daarvan is SRD 8. Daarnaast kost 25 kg uien SRD 58 en voor een verpakking van 5 kg betaalt men SRD 12,50. Op de lokale markt betaalt de consument voor 25 kg aardappel SRD 50 en voor een zak uien SRD 75. Volgens Somohardjo probeert zijn partij de schaarste dat momenteel heerst te verhelpen. Daarnaast geeft hij aan dat de goederen uitsluitend aan het volk wordt verkocht en niet bedoeld is voor wederverkoop. “Wij hebben namelijk het geluk dat ons project door vrijwilligers worden ondersteund. Hierdoor zijn wij in staat om de goederen tegen de kostprijs aan de consument te presenteren. Ik moet er meteen bij vermelden dat ook wij belasting betalen. Maar die exploitatiekosten hebben wij niet. De PL telt iets meer dan 300 kernen en elke dag is een kern aanwezig om vrijwillig te helpen. Wij maken ook alle kosten voor het transport van onze goederen naar onze buurtwinkels in de districten”, besluit Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!