LSB start vandaag met finaleronde Tweede klasse

Vandaag start Lelydorp Sport Bond met de finaleronde van de Tweedeklassecompetitie. De vier ploegen die zullen strijden zijn: Ras’75, Jai Ghandi, Rodan en Flamingo. De ploeg van Ras’75 die door velen als favoriet wordt gezien om het kampioenschap te pakken in de Tweede klasse, zal ook de finaleronde starten met 2 bonuspunten. Een overwinning vandaag tegen de jonge Rodan, dan speelt ze weer Eersteklassevoetbal te LSB.
‘Ik weet dat Ras’75 meer ervaring heeft en fysiek sterk speelt, maar desondanks zijn wij niet bang voor hen. Ze hebben ons beide keren in de algemene ronde verslagen, maar in de finale ronde zal het een heel ander verhaal zijn’, zegt trainer Marcelino Tjitrodipo van Rodan aan Dagblad Suriname.
‘Vorig jaar maakten wij de overstap van de Domburg Sport Bond naar LSB en binnen 1 jaar de finaleronde bereiken is al prestatie. De overstap hebben wij gemaakt omdat DSB geen jeugd- competitie had, terwijl wij heel veel jeugdvoetballers hadden die graag wilden spelen. Twee jaar terug hadden wij ons wel aangesloten bij de Para Junior Leaguecompetitie, waar we het kampioenschap haalden bij de U-9, U-11, U-13, U-15 en U-17 klasse. Maar omdat er een einde kwam aan de PJL-competitie, waren wij genoodzaakt deze stap te nemen. Dus ik kan de spelers van  Ras’75 maar een ding zeggen: de jongens van Domburg zullen komen om te voetballen, dus wees voorbereid’, zegt Tjitrodipo.
Jai Ghandi die ook dit jaar aansloot in de Tweedeklassecompetitie heeft het ook heel knap gedaan om op de tweede plek te eindigen, en pakte hierdoor ook 1 bonuspunt. De ploeg van Welgedacht B heeft een heel sterke algemene ronde achter de rug en is ook een van de favorieten om de Eerste klasse te halen.
De nummer 4 van de algemene ronde en de semikampioen van vorig jaar, Flamingo is zeker een ploeg waarmee alle 3 andere ploegen rekening moeten houden. Deze ploeg beschikt over tal van goede spelers en kan het elke ploeg heel lastig maken in de finaleronde, als de jongens willen voetballen. Vooral de laatste wedstrijden heeft Flamingo heel goed voetbal laten zien.
Vandaag om 18.30 uur zal Flamingo het opnemen tegen Jai Ghandi. Als laatstgenoemde ploeg haar wedstrijd wint, is zij al met één voet in de Eerste klasse. Dus voor Flamingo is er niets anders dan de wedstrijd winnen. Om 20.30 uur speelt Ras’75 tegen Rodan. Bij een overwinning van Ras’75 zit zij ook met een been in de Eersteklassecompetitie. Dit jaar promoveren twee ploegen naar de Eerste klasse. Er worden geen promotie-/degradatiewedstrijden gespeeld dit jaar.

error: Kopiëren mag niet!