Eén verdachte van beroving Maretraite Mall in vrijheid gesteld

Kantonrechter Sieglien Wijnhard stelde de verdachte Raoul R. gisteren op verzoek van advocaat Robby Dens voorlopig in vrijheid. Volgens de magistraat zijn er geen ernstige bezwaren tegen deze verdachte. Hij werd aangezegd op alle behandelingen aanwezig te zijn. In deze beruchte berovingszaak staan twee verdachten, Raoul R. en Kenneth R., terecht. Zij worden ervan verdacht op 11 juni van dit jaar een hoeveelheid sieraden van een juwelierszaak en een tas inhoudende sleutels te hebben buitgemaakt. De raadsman had voor de behandeling van de zaak een exceptie verworpen. Volgens hem zou de dagvaarding niet correct zijn.
Het Openbaar Ministerie heeft in de dagvaarding Paramaribo vermeld als ‘Par’bo’. De raadsman gaf aan die plaats niet te kennen. De rechter verwierp dit verweer en gaf aan dat het duidelijk is wat het OM daarmee bedoeld heeft. De verdediging gaf aan dat bij het doornemen van het dossier hij geen bewijs is tegengekomen.  Op grond hiervan verzocht hij om beide verdachten voorlopig in vrijheid te stellen. Officier van justitie Astrid Niamat  verzette zich tegen het verzoek. Zij verzocht de rechter om niet mee te gaan met de raadsman. Na het dossier te hebben doorgenomen, besliste de rechter om Raoul wel in vrijheid te stellen. Op 1 november wordt de behandeling van deze zaak hervat. Kenneth blijft aangehouden.
Saskia Bandhan       

error: Kopiëren mag niet!