Verkiezingscampagne kandidaat-Kamerlid Dave Ensberg verloopt goed

Dave Ensberg, kleinzoon van de Surinaamse oud-minister en vice-president Emile Ensberg, voert in Nederland een persoonlijke campagne om zoveel mogelijk voorkeurstemmen te verzamelen. Hiermee wil hij bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september namens het CDA een zetel in het Nederlandse parlement bemachtigen. Zijn campagne is zó opvallend dat hij inmiddels is genomineerd voor de prijs van ‘Beste webpoliticus van 2012’. Ook is hij veelgevraagd voor debatten, lezingen en spreekbeurten. Verder valt regelmatig in de Nederlandse en Surinaamse media over Ensberg te lezen, horen of zien. Daarnaast is hij wekelijks te vinden op drukbezochte markten, festivals en andere evenementen. Het toonaangevende reclame- en marketingbureau BKB heeft over de onderscheidende campagne zelfs een lovende blog geschreven. Dankzij de voortvarendheid van Ensberg’s campagne wordt de kans dat hij middels voorkeurstemmen wordt verkozen tot parlementariër met de dag groter.
Pas zeer kort politiek actief
De opmars van Ensberg is opvallend, omdat hij pas zeer kort politiek actief is. Ensberg is pas sinds dit jaar politiek actief en lid van het CDA. Kort nadat hij lid werd, werd hij benoemd tot bestuurslid van het CDA in de provincie Noord-Brabant. Zijn bestuurlijke ervaring, jeugdig enthousiasme en verfrissende invalshoek hebben daaraan bijgedragen. “Een grote eer en een even groot genoegen om bij te dragen aan dragen aan de bestuurlijke vernieuwing van het CDA. Bovendien kan ik op deze manier van binnenuit bijdragen aan de verbinding van jonge en bi-culturele Nederlanders aan het CDA”, aldus Ensberg. Eind april viel het Nederlandse kabinet en al snel werden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven. In mei besloot Ensberg zich beschikbaar te stellen voor het Tweede Kamerlidmaatschap. Na een zorgvuldige en grondige selectieprocedure werd Ensberg door de adviescommissie geschikt geacht om kandidaat-Kamerlid te worden en aan de CDA-leden voor te dragen. Op 30 juni werd Ensberg door de leden benoemd tot kandidaat-Kamerlid. Gelet zijn relatief jonge leeftijd (28 jaar) en korte lidmaatschap kende de partij hem een relatief hoge positie toe: de 27e plaats op de lijst. Ensberg voelt zich zeer gesteund door het vertrouwen en steun vanuit de partij. “Opnieuw ben ik gevleid door de steun en het vertrouwen van de partij. De weg naar vernieuwing van de partij is nu ook zichtbaar in de vorm van een sterk vernieuwende kandidatenlijst. Dat is goed voor de partij en goed voor het herwinnen van het vertrouwen van de kiezer”, zegt Ensberg.
Het Nieuwe Wij
Ensberg voert campagne onder de slogan ‘Het Nieuwe Wij’. Het Nieuwe Wij staat voor het Nieuwe Nederland. Nederland is namelijk veranderd: Nederland is kleurrijk en jonger dan ooit. Kleurrijke en jonge Nederlanders zijn echter onvoldoende vertegenwoordigd in de politiek. Bovendien worden hun belangen te beperkt behartigd. Er wordt veel over bi-culturele en jonge Nederlanders gesproken, maar nog te weinig met hen. Bovendien valt zowel politiek als maatschappelijk op dat Nederland is verruwd; de verhoudingen en polarisatie tussen Nederlanders zijn groter en scherper geworden. “Daarom wil ik met Het Nieuwe Wij bijdragen aan meer verbinding, vertrouwen en respect”, geeft Ensberg aan. “Verbinding tussen jong en oud, omdat we één samenleving vormen. Vertrouwen tussen bi-culturele Nederlander en autochtonen. Respect voor moslims, christenen, hindoes en ongelovigen.

error: Kopiëren mag niet!