Suriname en Guyana voor versterking multilaterale samenwerking op OIC-summit

Vertegenwoordigers van Suriname en Guyana waren aanwezig op de bijeenkomst van de Organisation of Islamic Cooperation (OIC) in Mekka, Saudie Arabie. Deze werd gehouden op 14 en 15 augustus. Hoewel deze twee landen niets te bepalen hebben op deze top, zijn ze toch aanwezig om bilaterale en multilaterale samenwerkingsverbanden aan te gaan met de OIC en haar lidlanden. Zo is Guyana laatst diplomatieke betrekkingen met Saudie Arabie aangegaan. De landen staan op het punt om honorair consuls in de respectieve landen te benoemen. Suriname is op deze summit vertegenwoordigd door VN-ambassadeur Henry MacDonald en Guyana door de speciale afgezant van president Donald Ramotar voor het Middenoosten, George Hallaq.
Op uitnodiging van de Saudische koning Abdullah Bin Abdul Aziz participeerden Suriname en Guyana aan deze 4de Extraordinary Islamic Summit. De bijeenkomst werd gedomineerd door de ongeregeldheden in de Islamitische wereld en Syrië. Meer dan 12 landen hebben meegedaan aan deze summit, waaronder de Iraanse president Mahmoud Ahmedinejad, president Asif Zardari van Pakistan, koning Sheikh Hamad van Bahrein en koning Abdullah van Jordanië.
Suriname en Guyana zijn de enige Caribische landen die lid zijn van de OIC. Deze multilaterale organisatie telt in totaal 57 leden. Suriname is ook lid van de Islamic Development Bank (IsDB) en de Islamic Educational, Scientific and Cultural Organisation (Isesco).

error: Kopiëren mag niet!