Gewelddadige en verslaafde zoon maakt gebruik van zwijgrecht

S.B., de gewelddadige zoon die op 21 mei van dit jaar getracht heeft  zijn 72-jarige moeder te verkrachten, maakte gisteren gebruik van het recht om te zwijgen. Kantonrechter Albert Ramnewash vroeg de verdachte of hij bijstand wenste van een van staatswege toegevoegde advocaat. De verdachte verklaarde dat hij geen behoefte daaraan heeft. De rapporten van de deskundigen zijn nog niet binnen. De magistraat verdaagde deze zaak naar 9 oktober. Op de vorige zitting deed de moeder haar relaas. Zij verklaarde dat van haar 7 kinderen de verdachte het voorlaatste kind is. Hij woont samen met de moeder. De moeder gaf aan dat S.B. op de betreffende dag naakt in het huis rondliep. Dat deed hij vaak. Op een gegeven moment probeerde hij zich aan haar te vergrijpen. Hij stootte haar op een stoel en sprong op haar. S.B. probeerde de bejaarde mevrouw te verkrachten, maar door verzet van haar lukte dat niet.
De oude vrouw verklaarde dat zij op 43-jarige leeftijd weduwe is geworden. Sindsdien heeft zij alles in het werk gesteld om in haar levensonderhoud te voorzien. Verder gaf zij aan dat haar zoon vrijwel al haar bezittingen in de woning vernielt. Bovendien loopt hij vaker naakt in en rondom het huis rond. De moeder sprak haar zoon hierover aan. Echter trok de zoon zich niets van aan en ging door met zijn afkeurenswaardig gedrag. De moeder beweerde dat zij met haar AOV in haar levensonderhoud voorziet. Zij wordt door geen van de kinderen bijgestaan. Ook de familie van haar echtgenoot wil geen contact met haar, omdat S.B. eerder een oom had mishandeld. Om haar gewelddadige zoon heeft zij nu geen contact met de familie. De moeder is de situatie al beu. Zij gaf aan dat haar zoon een drugs- en alcoholverslaafde is. S.B. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!