Taxichauffeur riskeert 10 maanden cel wegens aanranding

De 38-jarige taxichauffeur Ali I. riskeert 10 maanden cel wegens feitelijke aanranding. Op 6 juli heeft hij zijn 13-jarig buurmeisje, voor wie hij vaste ritten reed, ontuchtelijk betast. Het slachtoffer verklaarde op de zitting dat zij haar nichtje van 6-jaar op school ging afzetten met de verdachte. Tijdens het rijden pakte de verdachte haar hand vast en bracht het naar zijn kruis. Het meisje gaf aan dat het niet daarbij was gebleven. De verdachte had haar borsten ook betast. Toen zij thuis bij haar tante arriveerde, barstte het meisje in tranen uit en vertelde huilend aan de tante wat haar was overkomen. De verdachte had bij de politie de daad bekend. Echter kwam hij terug op zijn eerder afgelegde verklaring. Hij verklaarde later dat hij slechts de hand van het meisje had vastgehouden om haar aan te spreken waarom zij zelf niet naar school gaat.
De vervolgingsambtenaar, Claudia Bruining, vond dit verhaal van de verdachte niet aannemelijk. Ik kan me niet voorstellen hoe de hand van het slachtoffer onverwachts op je kruis is terechtgekomen’, merkte de officier op. Zij achtte feitelijke aanranding wettig en overtuigend bewezen. Uit het feit dat de verdachte de hand van het meisje had getrokken en vervolgens had geplaatst op zijn blote penis en ook dat hij haar borsten had vastgehouden, concludeert de officier dat er geweld is toegepast. Zij eiste daarom een celstraf van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar.
Advocaat John Moerahoe was een andere mening toegedaan. De raadsman achtte juist de verklaring van het slachtoffer niet aannemelijk. De situatie die het meisje heeft weergegeven, is onvoorstelbaar voor de raadsman. Het kan gewoon niet door de beugel. De verdachte en het slachtoffer reden aan de Coesewijnestraat. De raadsman gaf aan dat deze straat gerekend wordt tot een van de drukke straten. Volgens hem is het onmogelijk om tijdens het rijden iemand te betasten en zijn broek te zakken. De raadsman verzocht de rechter om de verdachte vrij te spreken. Op 16 augustus doet rechter Robert Praag uitspraak in deze zaak. De verdachte blijft nog in voorarrest.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!