U-20 Natio verzekerd van volgende ronde

De nationale U-20 selectie van Suriname heeft eindelijk de lans doorbroken. Was Trinidad & Tobago de laatste jaren onverslaanbaar voor alle nationale selecties van Suriname, sinds vrijdagavond is dat niet meer zo. In het WK 2013 kwalificatietoernooi won de U-20 Natio in St. Vincent & The Grenadines met 3-0 van de Young Soca Warriors. Daar onze jongens de eerste wedstrijd ook hadden gewonnen (met 1-0 van gastland St. Vincent door een goal van Dimitri Apai), zijn we zeker geplaatst voor de volgende ronde, welke op Jamaica gehouden zal worden. Met 6 punten wordt Suriname poulewinnaar of zeker een van de beste nummers 2.
In het Victoria Park met 300 toeschouwers was het Serginho Eduard die in de 33ste minuut Suriname op 1-0 zette. Eduard kopte een voorzet van Albert Nibte van dichtbij strak in. De Soca Warriors kwamen na 4 minuten spelen in de tweede helft 2-0 achter te staan, toen hun doelman Qeusi Weston in een strijd om de bal Eduard neertrok. De dieptepass kwam van Giovanni Blatz. De arbiter kende een penalty toe en Dimitri Apai schoot deze feilloos in. Het verzet van T&T was hiermee gebroken en ze konden geen motivatie meer opbrengen om terug te komen. En toen Trinidad er voor koos om meer mannen naar voren te sturen, sloeg Apai toe met de beslissende 3-0 in de 76ste minuut. Het was zijn derde doelpunt in dit toernooi, waarmee hij een van de drie topscorers is van het CFU-zone.
Bondscoach Imro Sleur startte deze wedstrijd met de volgende 11 spelers: Doelman Delano Stella, Purcy de Baas, Albert Nibte, Miquel Darson, Ivanildo Misidjan, Raynel Gambier, Sergino Eduard, Bruce Diporedjo, Viola Bodji, Giovanni Blatz en Dimitrie Apai. In de 61ste minuut kwam Celton Ost in het spel voor Gambier, in de 68ste minuut viel Arzinio Poina in voor Blatz en in de 78ste minuut kwam Saverio Gazon in voor Bodji. Gisteravond speelde Suriname haar laatste wedstrijd en wel tegen Guyana, die vrijdag haar tweede wedstrijd verloor in dit toernooi tegen St. Vincent (3-1). T&T speelt een beslissende wedstrijd tegen St. Vincent.
In de volgende ronde komt Suriname te zitten met landen als onder andere Jamaica, Curacao, Antigua & Barbuda, Cuba, Haiti, Peurto Rico en een van de beste nummers 3 Dominicaanse Republiek, Trinidad of St. Vincent. De volgende ronde wordt gespeeld in november. De beste 5 landen zullen zich plaatsen voor de Concacaf U-20 Championship 2013 in Mexico.

error: Kopiëren mag niet!