Kwaliteit onderwijs omhoog komende drie jaren

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is voornemens om in de komende drie jaren de kwaliteit van het onderwijs op te krikken. Er zullen diverse trainingen komen voor leerkrachten om betere resultaten te kunnen bereiken. Het ministerie heeft een plan van aanpak samengesteld.
Minister Shirley Sitaldin gaf gisteren op een persconferentie te kennen dat nieuwe leerkrachten eind september een training zullen volgen. Het gaat niet om een vakinhoudelijke begeleiding, maar om de administratie, straffen van kinderen, omgaan met ouders en conflictsituaties. Hen zal worden uitgelegd wat verwacht wordt van een leerkracht. Hun werkhouding, presentatie en aanpak zal grondig worden besproken.
Op de basisscholen heeft bijkans zeventig procent van de kinderen problemen met rekenen en taal. Komend schooljaar zal er een bijscholing komen van leerkrachten, waardoor er betere resultaten zullen worden geboekt. Deze twee vakken vormen de basis en verdienen volledige aandacht.
Minister Sitaldin kondigde ook aan dat er twee extra toetsmomenten geïntroduceerd zullen worden voor de zesde klas. In januari en april komt er een toets, waardoor het ministerie tijdig een beeld heeft van de prestaties. Ook de inspectie en begeleiding worden opgevoerd.

error: Kopiëren mag niet!