John Nasibdar: “Binnen één maand bestuursverkiezingen Nieuw Suriname”

John Nasibdar, voorzitter Nieuw Suriname (NS), en partijsecretaris Ramesh Bajnath schrijven uiterlijk 10 september 2012 een algemene ledenvergadering (alv) uit. Hierdoor kan de achterban van Nieuw Suriname een nieuw bestuur kiezen, omdat de zittingstermijn van het huidige partijbestuur op 9 augustus is verstreken. Nasibdar zal niet wachten op de uitspraak van de rechtszaak die het kamp van de parlementariërs Harish Monorath en Prem Lachman aanhangig hebben gemaakt.
Nasibdar is het obstructiegedrag van Monorath en Lachman meer dan beu. Hij acht een alv en de organisatie van bestuursverkiezingen als wenselijk. “Als zij willen, hoeven zij de secretaris die zij daar hebben niet te laten tekenen voor de alv. De alv zal zelf beslissen of de vergadering rechtsgeldig is en welke richting zij wil opgaan met Nieuw Suriname”, zegt Nasibdar. De politicus geeft aan dat bij een reshuffling van het partijhoofdbestuur, de eerste secretaris en tweede secretaris van plaats hebben verwisseld. Bajnath zou dus kunnen tekenen voor de organisatie van een alv.
De NS-voorzitter is, ondanks een alv zal worden uitgeschreven, toch optimistisch over de rechtszaak die Monorath en Lachman hebben aangespannen. “Het recht zal zegevieren”, zegt Nasibdar. De NS-voorzitter heeft ambities voor een tweede zittingstermijn. Nasibdar zegt dat hij sowieso op de ondersteuning van meer dan 50% van Nieuw Suriname kan rekenen. Binnen Nieuw Suriname zijn vrijwel gelijktijdig met het aantreden van de regering Bouterse/Ameerali, interne problemen ontstaan. Noch Monorath noch Lachman kan nu met Nasibdar door een deur en zij voeren geen partijopdrachten meer uit.

error: Kopiëren mag niet!