Broer vermoedt opzet bij ongeval met tractor

De broer van de omgekomen illegale visser Asgarali Kalidien vermoedt date r sprake is van opzet waarbij de tractor operator door heeft gereden hoewel hij het latere slachtoffer al vanaf een afstand moet hebben gezien. Hij is voornemens deze zaak aan te kaarten bij de politie. Volgens de broer was het gras op bedoeld rijstveld van de rijstproducent Leakat Mahawatkhan niet hoger dan 12 duim. Des te meer denkt hij dat de operator van de tractor en zijn handlanger zijn broer al vanuit de verte moet hebben gezien. Het verbaasd hem ook dat zijn omgekomen broer 11 meter is meegesleurd met de tractor. Het betreft een tractor die met een talid maaier bezig was gras te maaien. De talid maaider was niet achter de tractor maar aan de rechterzijde van de tractor bevestigd. Vandaag wordt de omgekomen Kalidien ten grave gedragen in Nickerie.
‘Die man was illegaal daar, het is mijn prive terrein,’ geeft rijstproducent Leakat Mahawatkhan aan Dagblad Suriname te kennen. Hij kan zich niet indenken dat het latere slachtoffer is gaan schuilen toen hij de tractor zag aankomen. ‘Een weldenkend mens zou dat nooit doen. Een tractor komt niet al seen slag. Je hoort hem vanuit de verte.’ Mahawatkhan leg took de nadruk op date r nooit sprake kan zijn geweest van opzet. De machine was niet op een asfakt wegdek bezig maar op een dam van klei waar onmogelijk met een hoge snelheid gereken kan worden.
‘Welke operator zal door rijden wetende date en man dood zal gaan.’ Het ongeval heeft zich omstreeks 12 uur overdag plaatsgehad.
Volgens Mahawatkhan had hij hem al een paar keren gewaarschuwd niet te komen vissen. In het verleden werd het latere slachtoffer vermoed van diefstal van de batterij van een graafmachine. ‘Ik heb nooit een politie zaak ervan gemaakt.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: